flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вивчаємо Загальну декларацію прав людини та Європейську Конвенцію з прав людини спільно з учнями ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей»

16 грудня 2019, 15:04

        16 грудня 2019 року на запрошення судді-спікера Ржищівського міського суду Київської області Потапенка Андрія Вікторовича з нагоди свята «День працівника суду» до суду завітали учні Державного навчального закладу «Ржищівський професійний ліцей» разом із вчителем правознавства Стецюк С.А.

        Суддя-спікер ознайомив учнів із діяльністю Ржищівського міського суду та навів найбільш типові категорії справ, що розглядаються судом.

           Увагу учнів було зорієнтовано на основних правах людини та роз’яснено можливість їх захисту у суді відповідно до Конституції України та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

           У ході зустрічі учні ліцею переглянути навчальні відео про Загальну декларацію прав людини та про роботу Європейського суду з прав людини. Суддя-спікер залучив учнів до обговорення навчальних відео та поділився власними враженнями від Європейського суду з прав людини, адже мав можливість ознайомитися з його діяльністю у травні цього року у м.Страсбург, Франція.

 

          У організаторів заходу – судді Потапенка А.В. та керівника апарату Потапенко С.В. залишилися приємні враження від представників ДНЗ «Ржищівський професійний ліцей», які виявили обізнаність із основними правами людини. Найбільш активних учнів відзначено примірниками Конституції України та Європейської Конвенції.

         Дякуємо учням за активну участь у заході та бажаємо успіхів у навчальному процесі, зокрема, опануванні знань про права людини.

 

Прес-секретар Кріпак І.О.