flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«30 березня 2020 року на зборах суддів розглянуто питання організації роботи суду на період надзвичайної ситуації»

31 березня 2020, 17:28

         

            30 березня 2020 року у залі судових засідань у режимі відеоконференції за допомогою програми Zoom було проведено позачергові збори суддів Ржищівського міського суду. До участі у зборах суддів було запрошено керівника апарату Потапенко С.В. За наслідками розгляду питання порядку денного про організацію роботи Ржищівського міського суду на період надзвичайної ситуації та карантину було ухвалено такі рішення.

 

           Зборами суддів схвалено тимчасовий особливий режим роботи Ржищівського міського суду Київської області, запроваджений згідно розпорядження в.о. голови суду від 17.03.2020 №1.

 

          З метою запобігання в  умовах пандемії виникненню та поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на період запровадження Кабінетом Міністрів України надзвичайної ситуації та карантину зборами суддів запроваджено додаткові заходи організаційного забезпечення Ржищівського міського суду Київської області, та діяльності його суддів:

 

         - суддям та працівникам апарату суду неухильно дотримуватися приписів постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 щодо запровадження карантину;

 

        - рекомендувати суддям зняти з розгляду всі справи, провадження, та не призначати судові засідання для їх розгляду у період карантину (з 31 березня по 24 квітня 2020 року включно, але не раніше закінчення на території України карантину), крім справ та проваджень, що потребують невідкладного вирішення суддею чи судом у порядку КПК України та КУпАП, а також справ, що розглядаються у порядку письмового чи спрощеного провадження;

 

        - рекомендувати суддям здійснювати судочинство з дотриманням балансу між правом на безпечне довкілля для суддів, сторін у справах та правом доступу до правосуддя;

 

        - за можливості проводити судові засідання в режимі реального часу через мережу Інтернет;

 

        - судові засідання проводити з використанням суддями та сторонами у справах засобів індивідуального захисту;

 

        - за наявності технічної можливості забезпечити працівникам апарату суду умови для виконання посадових обов’язків дистанційно.

 

        Про дату і час судових засідань по знятим та відкладеним справам можна дізнатись на офіційному веб-сайті суду у розділі «Розклад засідань». Інформацію про стан розгляду судових справ можна перевірити у розділі «Стан розгляду справ».

 

       Справи в порядку письмового чи спрощеного провадження, а також ті, що не потребують обов’язкової участі сторін можуть бути розглянуті за їх відсутності у разі наявності відповідного клопотання. Справи, які підлягають негайному чи невідкладному вирішенню відповідно до процесуальних кодексів, будуть розглядатися в звичайному режимі.

 

       Після набрання чинності змін до процесуальних кодексів, що прийняті Верховною Радою України 30 березня 2020 року судом буде розглянуто питання можливості та технічної готовності до проведення судових засідання в режимі реального часу через мережу Інтернет. Зокрема, зазначеними змінами передбачається, що учасники справи зможуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

 

      Одночасно роз’яснюємо, що сторони у справах не позбавлені права звернутися з клопотанням про відкладення судового розгляду або про розгляд справ за відсутності сторін за зразками. Нагадуємо Вам, що такі заяви Ви можете подати із використанням поштового зв’язку, сервісів «Електронний суд» та електронної пошти inbox@rg.ko.court.gov.ua.

 

      Додатково, надаємо номери телефонів для отримання інформації по справам: (04573) 21104 - приймальня, (04573)21235 - канцелярія.

 

      Просимо Вас із розумінням поставитися до впровадження обмежувальних заходів та, по можливості, максимально утриматись від безпосереднього відвідування приміщення суду у період карантину.

 

      Залишаючись вдома, бережіть себе та своїх близьких!

 

     суддя спікер Ржищівського міського суду

     А.Потапенко